Rafila și Ciucă au viziuni diferite în ceea ce privește certificatul verde

alexandru rafila
Sursa: gov.ro

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat că legea privind adoptarea certificatului de vaccinare pentru angajați ar trebuie să se voteze cât mai repede.

„Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observam că în alte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, ca atare fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a declarat premierul desemnat. 

Ministrul desemnat al Sănătății, social-democratul Alexandru Rafila, e de părere că nu ar trebuie să fie o grabă pentru insitutirea acestuia.

Rafila a spus că un criteriu de introducere a certificatului verde ar putea fi, spre exemplu, creșterea numărului de cazuri pentru trei săptămâni consecutive, chiar dacă pleacă de la un număr mic. De asemenea, ar trebui să se renunțe la certificatul verde atunci când se înregistrează descreșterea cazurilor.

„Acesta este un mecanism pe care toată lumea poate să îl înțeleagă. Nu e instrument opresiv, ci de protejare a sănătății publice și a sănătății individuale”, a subliniat Rafila.

Amintim că proiectul de lege pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă este blocat la Camera Deputaților.

Alexandru Rafila a făcut și un apel către populație: „Dacă vreți să avem sărbători liniștite, să ne protejăm vârstnicii sau persoanele vulnerabile din familie, să discutăm cu ei să îi convingem să se vaccineze.”