Raed Arafat spune condițiile în care restricțiile vor deveni „istorie”

Raed Arafat FOTO: Gov.ro
Raed Arafat FOTO: Gov.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL că situația din România privind pandemia nu este stabilă și că restricțiile impuse de autorități sunt mai relaxate decât în alte țări.

De asemenea, acesta a dat asigurări că nu vor fi restricții mai dure și i-a sfătuit pe români să se vaccineze și să respecte măsurile de protecție pentru ca restricțiile „să devină istorie”.

Arafat a spus că măsurile s-au luat din cauza creșterii numărului de cazuri, care nu este una exponențială, ci una lentă, însă reprezintă o atenționare că situația este în continuare instabilă.

„Din această cauză s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare.

Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate.

Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar”, a declarat Raed Arafat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.