Risc crescut de amendă pentru șoferii fără rovinietă. Camerele video au împânzit drumurile

Rovinietă - prețuri în euro și lei în ianuarie

Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a crescut numărul camerelor video pentru identificarea mașinilor care circulă fără rovinietă.

Numai în luna decembrie a anului trecut, reprezentanții CNADNR au mai montat alte 18 astfel de camere video, pe cele mai aglomerate drumuri din țară.

Noile camere se află pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, pe DN1, în judeţul Braşov în zona Şercaia sau în Dolj, pe DN 6, în zona localităţii Coşoveni.

În prezent, pe drumurile din România funcționează  65 de puncte de control al rovinietei,  cu 27% mai mult decât anul trecut.  De asemenea, când traficul devine mai aglomerat decât era estimat,  pe traseu ies şi camerele mobile.

În aceste condiţii, jurnaliștii de la stiri.tvr.ro scriu că  este aproape imposibil ca șoferii care circulă fără rovinietă pe drumurile naționale să scape fără amendă.

Cifrele arată că pe parcursul anului trecut, CNADNR a scos din buzunarele șoferilor 20 de milioane de euro, fiind identificate 220.000 de mașini care au circulat fără rovinietă.

Amenda contravențională aplicată șoferilor prinși fără rovinietă valabilă variază, în funcție de tipul vehiculului, între 250 și 4.500 de lei.