„Prima mașină”, program pentru tinerii care își doresc un autoturism

dacia
Prețul unei mașini cumpărate prin „Prima mașină” nu poate fi mai mare de 12.400 de euro. Foto: Norbert Aepli Wikimedia Commons

Prin programul “Prima mașină” vor putea fi achiziționate 5.000 de autoturisme noi în acest an, și până la 20.000 anul viitor. Pentru a putea accesa acest program, tinerii trebuie să îndeplinească mai multe condiții, relatează Yahoo News România.

Astfel, se vor încadra pentru un credit “Prima mașină” cei cu vârsta între 18 și 35 de ani, care nu au avut niciodată o altă mașină în proprietate personală.

Guvernul intenționează să demareze programul „Prima mașină” din toamnă. De asemenea, potrivit unor surse citate de stirileprotv.ro, perioada de creditare va fi de până la șapte ani, cu doi ani mai mult față de durata pe care se acordă un credit de nevoi personale în prezent.
 
Totodată, avansul pentru cei care vor să acceseze un credit “Prima mașină” va fi de 5% din prețul mașinii. Acesta nu trebuie să depășească 12.400 de euro, cu TVA.

În ceea ce privește veniturile necesare ale celui care vrea să ia un credit prin acest program, gradul de îndatorare ar putea crește până la 60%, față de o treime cât este acceptat în prezent.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.