Putin: Sancțiunile Occidentului echivalează cu o declarație de război

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat astăzi într-o intervenție televizată că sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei echivalează cu o declarație de război, relatează televiziunea britanică Sky News.

El a mai spus că Moscova trebuie să îi protejeze pe etnicii ruși și că vrea să „demilitarizeze” și să „denazifice” Ucraina, astfel încât țara să aibă un statut neutru.

Vladimir Putin a menționat că totul merge conform planului în Ucraina, și că Rusia își va atinge obiectivele.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat Occidentul de „banditism economic” împotriva Rusiei și a declarat că Moscova va reacționa.

Nu a dat detalii despre ce fel de răspuns este vorba.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.