Putin a promulgat o lege prin care poate confisca banii din conturile bancare ale demnitarilor

FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com
FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com

Președintele Vladimir Putin a promulgat o lege prin care poate confisca banii obținuți ilegal de diverși demnitari, anunță televiziunea de stat din Rusia, potrivit Reuters.

Legea permite ca banii din conturile bancare ale demnitarilor să fie confiscate dacă suma din depozitele bancare depășește veniturile declarate în ultimii 3 ani și dacă există dovezi că banii au fost obținuți ilegal.

Rusia este una dintre cele mai corupte țări din lume, fenomenul corupției afectând numeroase domenii, de la mediul de afaceri la administrația publică, și de la justiție la sănătate și educație.

Potrivit Indicelui de Percepție al Corupției din 2021, elaborat de organizația Transparency International, Rusia este percepută ca fiind cea mai coruptă țară din Europa.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.