PSD joacă tare: ”E foarte posibil să nu avem foarte curând Guvern”

marcel ciolacu psd
Marcel Ciolacu. Foto: Captură Facebook

După ce coaliția de centru-dreapta dintre PNL, USR-PLUS și UDMR pare să se fi cristalizat, PSD – rămas în opoziție alături de AUR – nu e mulțumită de negocierile pentru împărțirea funcțiilor de conducere din cadrul noului Parlament al României, care s-a reunit astăzi, pentru prima oară după alegerile din 6 decembrie.

PSD, care a câștigat votul popular, obținând aproape o treime din voturi, nu e mulțumit de faptul că riscă să piardă toate funcțiile importante din noul Legislativ.

Iată ce spune senatorul PSD Lucian Romașcanu, citat de G4Media:

”Din păcate, suntem în situaţia în care a trebuit să întrerupem acele negocieri, pentru că există o abordare deosebit de inflexibilă pe anumite subiecte şi situaţia PSD, aceea de câştigător al alegerilor, merită un tratament corect din partea colegilor de negociere. Suntem în acest moment într-o situaţie de blocaj, aşteptăm o reacţie din partea echipelor de negociere ale coaliţiei de dreapta, să reuşim să ieşim din acest impas pentru binele tuturor. Dacă nu, e foarte posibil să nu avem foarte curând acest Guvern”, a spus Romaşcanu la Palatul Parlamentului.

Romașcanu a dezvăluit și consecințele unor negocieri ratate:

”Este foarte posibil să avem o prelungire a perioadei până la care se va adopta raportul comisiei de validare. După numărătoarea noastră, exact în ziua de Crăciun. Lucrurile trebuie tranşate în acest moment de către conducerile celor două Camere, conducerile asigurate de către decanii de vârstă, care vor transmite cum se va derula programul în continuare”, a adăugat Romaşcanu.