Protest pro-Rusia în Belgrad, cu mii de sârbi ce îl susțin pe Putin: „Slavă Domnului, Mama Rusia va câștiga” | VIDEO

protest pro-rusia belgrad
Foto: Captură YouTube (The Straits Times)

Mii de sârbi au participat la un protest pro-Rusia din Belgrad, capitala Serbiei. Oamenii au fluturat steagul Rusiei și au purtat în brațe imagini ale președintelui rus Vladimir Putin, icoane sau cruci, anunță Reuters.

Agenția de presă notează că este una dintre puținele manifestații organizate în lume prin care oamenii și-au arătat susținerea pentru Moscova, după ce aceasta a invadat Ucraina.

În jur de 4.000 de oameni au participat la marșul care a început la monumentul țarului rus Nicolae al II-lea, aflat în centrul Belgradului. Aici, oamenii au cântat imnurile naționale ale Rusiei și ale Serbiei și au scandat că cele două state sunt „națiuni surori”.

În imaginile filmate se vede și că oamenii au așternut pe jos steaguri ale Uniunii Europene, pe care le-au călcat în picioare.

„Este vorba despre salvarea omenirii. Este o luptă între bine și rău și știm, slavă Domnului, că Mama Rusia va câștiga”, a declarat pentru Reuters un bătrân care a participat la demonstrație.

Printre protestatari s-au numărat și membrii clubului de motociclism din Rusia „Lupii Nopții”, despre care se știe că sunt apropiați de Putin și că au luptat de partea separatiștilor pro-ruși în 2014 în Crimeea și în Donbas.

Potrivit Reuters, opiniile politice ale multor sârbi sunt influențate de tabloide apropiate de președintele Aleksandar Vucic, care au transmis viziunea Moscovei asupra războiului. În prima zi a invaziei, unul dintre ele chiar a publicat un articol cu titlul „Ucraina a atacat Rusia!”.

Vă recomandăm și: