Proiect de lege. Românii ar putea avea încă două zile libere

Românii ar putea avea zile libere în plus începând de anul viitor, dacă propunerile a doi parlamentari vor fi acceptate. În prezent, în România există 13 zile libere pe an. Potrivit Digi24, deputatul liberal Gheorghe Udriște își dorește ca românii să fie liberi și de ziua sa onomastică. Însă spune că a inițiat legea având la bază alte argumente.

„Sfântul Gheorghe este un sfânt mare, sunt peste 2 milioane de locuitori ai României care poartă numele de Gheorghe, Gheorghiţa sau alte derivate”, susține deputatul Udriște.

Senatorul PNL Ovidiu Donțu a cerut și el liber pentru români de Bobotează, într-o zi în care, după părerea sa, românii sunt mai mult cu gândul la slujba de la Biserică.

„Am plecat de la prezenţa mea în ziua de 6 ianuarie în instituţiile publice, unde am constatat că practic nu se lucrează, toată lumea aşteaptă să meargă la biserică, să ia aghiasmă mare, este o sărbătoare extrem de importantă pentru români, sărbătoarea botezului Domnului”, a explicat Donțu, pentru Digi24.

S-a cerut liber și pe data de 24 ianuarie, când se aniversează Unirea Principatelor. Ziua a fost declarată sărbătoare legală, însă nu s-a modificat și codul muncii, pentru a deveni liberă.

Românii au liber prin lege pe datele de: 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie, primele două zile de Paşte, 1 Mai (Ziua Muncii), 31 mai, 1 iunie – cele două zile de Rusalii, 15 august (Sfânta Maria), 30 noiembrie (Sfântul Andrei), 1 decembrie, primele două zile de Crăciun.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecția dată de cel mai sărac președinte din lume în plină criză a refugiaților
Universitățile din România care sunt gata să primească refugiați. Li se oferă cazare și masă
Fotografiile emoționante care i-au adus o avere unui refugiat sirian
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Locuri de muncă la Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS. Lista joburilor scoase la concurs

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.