Prognoză specială pentru București. Vijelii, grindină, ploi, descărcări electrice, înnorări

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă joi și în prima parte a zilei de vineri.

Astfel, în intervalul orar 13 iunie ora 10:00 – 14 iunie ora 06:00, în zona municipiului București vremea se va menține călduroasă, cu disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales seara și la începutul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar spre dimineață va coborî spre 16…19 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile transmise publicului, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.