Prognoză specială pentru București. Temperaturile scad puternic, ploi torențiale, vânt puternic

Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă în intervalul 14 iunie, ora 12:00 – 14 iunie, ora 23:00.

În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în general de 15…25 l/mp. Temperatura maximă va fi cu mult mai scăzută decât în ziua anterioară, situându-se în jurul a 23…24 de grade.

Ieri, în București au fost 35 de grade Celsius la umbră, iar după ora 23:00 a fost furtună. Vântul a bătut și cu 90 de km/h, a plouat torențial și a căzut grindină de mari dimensiuni. Circa 100 de străzi din Capitală au fost inundate, iar zeci de copaci au fost doborâți.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.