Profesor anti-vaccinist concediat. „Eu am numărul doamnei Șoșoacă. Poate vreți un scandal de proporții naționale”

augustin vieru diana șoșoacă
Profesorul Augustin Vieru alături de senatoarea Diana Șoșoacă. Foto: Reporter de Iași

Augustin Cezar Vieru, un profesor care preda științe sociale în două școli generale din comuna Răducăneni, județul Iași, a fost dat afară după ce a făcut propagandă împotriva vaccinării anti-COVID, relatează publicația Reporter de Iași.

Profesorul a creat și un grup pe Facebook Messenger pe care le trimitea elevilor săi mesaje anti-vaccin, potrivit cărora cei care se vaccinează vor muri în maximum 3 ani sau vor dezvolta boli grave. În plus, el era foarte agresiv și îi amenința pe cei care îl contraziceau că îi lasă corigenți, că le scade nota la purtare sau chiar că o va aduce pe senatoarea Șoșoacă pentru a „declanșa uraganul”.

Vieru a predat la clasele de gimnaziu ale școlilor Bohotin și Roșu, subordonate Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni.

Elevii și părinții s-au plâns de comportamentul profesorului care i-a amenințat și le-a vorbit urât.

Iată câteva dintre mesajele scrise de profesor pe grupul de Facebook Messenger, obținute de Reporter de Iași:

„Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa”

„Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”

“Marș afaraaaaaa. Nu ai ce căutaaaaaa. Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”

„IAR DOAMNA AGRESIVĂ VACCINISTĂ VA PLĂTI. MÂINE ÎI ÎNCEP DOSAR PENAL. PESTE 80% SUNTEM ANTIVACCINIȘTI ORICUM. SUB 20% S-AU VACCINAT. ÎI ARĂT EU SĂ INTRE AICI PE GRUP SĂ MĂ INSULTE. DOSAR PENAL. PROFESORUL E PERSOANĂ PUBLICĂ. INSULTAREA, AMENINȚAREA, HĂRȚUIREA SAU AGRESAREA ÎN ORICE FEL A UNUI PROFESOR ESTE ULTRAJ. ÎI ARĂT EU CUM SĂ SE POARTE CU UN PROFESOR DACĂ NU ȘTIE”.

„ȘOȘOACĂ ESTE CU MINE, ESTE ÎMPOTRIVA VACCINĂRII”

„NOTA SCĂZUTĂ LA PURTARE CELOR CARE COMENTEAZĂ DIN ACEST MOMENT. SCAD NOTA”.

Oficial, directoarea Liceului din Răducăneni, Liliana Carp, a declarat că desfacerea contractului de muncă are legătură cu evaluarea activității profesorului.

Augustin Vieru a atacat decizia la Tribunalul Iași.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.