Cosmeticele românești au ajuns pe Coasta de Azur

farmec
Produse Farmec. Foto: Pagina de Facebook Farmec

Producătorul de cosmetice Farmec Cluj-Napoca a deschis un magazin de brand în Menton, Franţa, una dintre cele mai cunoscute staţiuni de pe Coasta de Azur. Unitatea va comercializa cele mai noi produse realizate la fabrica din Cluj-Napoca, dar şi mărcile tradiţionale, relatează digi24.ro.

Magazinul este primul centru Farmec inaugurat în străinătate anul acesta, după ce în 2014 compania a deschis două magazine de brand în Grecia, în Salonic şi în Katerini.

Farmec are magazine proprii în Cluj-Napoca, Arad, Timişoara şi Târgu Mureş, iar în străinătate, în afară de cele din Grecia și din Franța, are magazine în Emiratele Unite Arabe şi în Ungaria.

Strategia companiei pe termen lung vizează extinderea reţelei pe pieţele internaţionale atât prin distribuitori, cât şi prin unităţi proprii. În prezent, produsele Farmec ajung în peste 30 de ţări, principalele pieţe fiind Japonia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Irak, Kuwait, Grecia şi Canada.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 152 de milioane de lei (34 de milioane de euro), în creştere cu peste 10% faţă de 2013, după extinderea portofoliului de produse și investiţii în modernizarea liniilor de producţie.

Farmec este cel mai mare producător român de cosmetice, cu aproximativ 600 de angajaţi. Din 2008, Farmec deţine drepturile integrale de utilizare a mărcii Gerovital.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru șoferi. Salariile ajung la 1.900 de euro
Reduceri la scutece pentru copii la eMag. Care sunt cele mai bune oferte
Cel mai lung traseu de biciclete din România. Unde va fi construit

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.