Procurorul general al României spune că ieșirea lui Liviu Dragnea din pușcărie e ilegală

Liviu Dragnea FOTO: Captură video Facebook
Liviu Dragnea FOTO: Captură video Facebook

Liviu Dragnea, fostul lider al Partidului Social Democrat, a primit permisiunea de a ieși din penitenciar pentru 24 de ore. Procurorul general al României, Bogdan Licu, spune că acțiunea ar fi nelegală.

”Nu se știe dacă s-a demarat o anchetă, că e chestiunea cu legislația primară, dar se știe că s-a încălcat un regulament”, a spus Bogdan Licu. Ana Birchall, fostul ministru al Justiției a precizat că responsabilii vor suporta consecințele, dacă acuzațiile se adeveresc: ”Cei care au comis-o vor fi trași la răspundere!”

Dragnea a ieșit din Penitenciarul Rahova timp de 24 de ore, de pe 31 octombrie la prânz, până în 1 noiembrie.

Iubita lui Dragnea a postat un selfie din maşină, fotografie însoţită de mesajul „Selfie-ul de blocat în trafic’ dimineaţa’. Fostul lider PSD și-a petrecut ziua de libertate alături de familie.

Se fac cercetări în cadrul Comisiei de recompense, care a decis acordarea permisiunii lui Liviu Dragnea, care a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu.

Sindicaliștii din penitenciare consideră că fostul președinte al Camerei Deputaților are parte de tratament preferențial.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în luna mai a anului curent, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Omul politic, care mai fusese condamnat și într-un dosar de fraudă electorală, și-a început detenția în 26 mai 2019.