Probleme mari pentru PNL: 8 parlamentari pro Orban s-au retras din grupurile liberale

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Grupurile parlamentare PNL din Senat și Camera Deputaților au rămas fără 8 membri. Cel mai recent anunț a fost făcut de Adrian Oros, ministru demisionar al Agriculturii.

„Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal de la Senat! Din nefericire, în câteva săptămâni „echipa câștigătoare” a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid”, a anunțat Adrian Oros, ministrul interimar al Agriculturii, pe Facebook.

Adrian Oros este al optulea membru PNL care și-a anunțat oficial dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL. Ceilalți sunt Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu și Luminița Barcari.

La fel ca și ceilalți membri PNL care și-au anunțat dezafilierea din grupurile parlamentare PNL, Adrian Oros își arată susținerea pentru Ludovic Orban.

„Guvernul liberal Orban a reușit să treacă țara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme. Și a făcut-o foarte bine. Am vorbit anul trecut de construcția unei coaliții de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că și în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decență, bunăcuviință, seriozitate.

În ultima perioadă, nu reușesc să explic oamenilor care și-au pus speranța în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Național Liberal. Din păcate, constat acum, ca nu a fost vreun plan, sau un proiect pentru PNL, sau pentru România. Sau dacă a fost, este ceea la ce asistăm în zilele noastre. Un plan pentru distrugerea PNL. Și care compromite șansele la dezvoltare a României.

Cred cu convingere, că singura soluție realistă și decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare și economice din țara, este refacerea coaliției și un guvern condus de Ludovic Orban.
Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, așa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL”, mai scrie Adrian Oros, pe Facebook.