Problema de matematică simplă care a pus pe jar tot internetul

problemă cai potcoave

O problemă de algebră cu potcoave, cai și cizme s-a viralizat pe internet în ultimle săptămâni și a pus în dificultate mii de internauți.

În ciuda aparentei simplități a problemei, oamenii au oferit răspunsuri extrem de diverse la această problemă, ceea ce a contribuit și mai mult la viralizarea exercițiului de algebră.

O singură postare pe Facebook a acestei probleme a strâns peste 500.000 de comentarii.

Zeci de mii de oameni au redistribuit problema, a cărei popularitate a crescut atât de mult încât site-uri mari precum Mashable, Daily Mail și Daily Dot au prezentat problema în paginile lor.

Mai mult, și canalul de YouTube MindYour Decisions a postat un filmuleț la data de 7 septembrie în care explică problema.

Voi știți să rezolvați această problemă de algebră?

problemă cai potcoave

Dacă vreți să vă verificați, aici găsiți răspunsul corect la problemă.

Dacă v-a plăcut acest exercițiu și vreți să rezolvați și alte probleme de logică sau de matematică pe care le prezentăm, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

3 probleme de logică pe care numai cei foarte atenţi le pot rezolva

Un test pentru copii de 6 ani a pus în dificultate mulți adulți. Pe ce număr e parcată mașina?

https://greatnews.ro/test-de-inteligenta-o-problema-de-logica-cu-oua-de-paste/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.