Principesa Margareta, prima zi la noul job

Principesa Margareta sursa foto: Facebook
Principesa Margareta sursa foto: Facebook

Fiica Regelui Mihai, Principesa Margareta, și-a început azi serviciul la Crucea Roșie. Și asta după ce în luna mai, Principesa Margareta a fost aleasă prin vot, preşedinte al Crucii Roșii.

Serviciul presupune muncă de voluntariat pentru ajutorarea românilor aflaţi la nevoie, iar fiica Regelui Mihai nu va fi plătită.

În prima zi de lucru la Crucea Roșie, Principesa Margareta şi-a luat în primire biroul şi i-a cunoscut pe noii colegi din Bucureşti, potrivit stiri.tvr.ro.

De asemenea, Principesa Margareta a fost fericită să descopere o trusă de prim ajutor, din timpul Primul Război Mondial.

De-a lungul timpului, Crucea Roşie a mai fost condusă de reginele României, chiar de bunica şi de străbunica Principesei Margareta.

Clădirea a fost construită special pentru Crucea Roşie, pe vremea Reginei Maria, în 1927 și încă de la înfiinţarea din 1876, Crucea Roşie a avut legături cu Casa Regală.

Primul preşedinte a fost Prinţul Dimitrie Grigore Ghica, iar Regina Elisabeta, soţia Regelui Carol I a fost chemată să i le alăture.

Regina Mamă Elena, bunica Principesei Margareta, a fost cea care a preluat patronajul de la Regina Maria. După ce Carol al Doilea a exilat-o, Principesa Ileana, a devenit ocrotitoare a Societăţii Naţionale a Crucii Roşii, potrivit stiri.tvr.ro.

În 1940, când Regele Mihai a preluat din nou tronul României, Regina Mama Elena a fost numită Inaltă Protectoare a Societăţii de Cruce Roşie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Joburi în Palm Beach, America. Peste 1.500 de euro salariul pentru a lucra într-un loc de vis
Reduceri eMAG la televizoare. Prețuri mai mici și cu 50%