Primarul orașul Botoșani a fost dus la audieri la DNA

Cosmin Andrei
Cosmin Andrei

Primarul municipiului Botoșani, Andrei Cosmin (PSD), a fost la audieri la DNA Suceava.

DNA a transmis un comunicat oficial referitor la această speță:

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice”.

DNA a făcut percheziții la primăria Botoșani, iar primarul ar fi vizat de o anchetă privind angajări ilegale.

Ar fi vorba de angajarea unei apropiate a primarului la serviciul de Taxe și Impozite, prin transfer de la o bancă, conform informațiilor G4Media.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.