Primarul Chișinăului îi atacă pe refugiații ucraineni: „Sunt obraznici, ne putem trezi cu furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism”

Ion Ceban
Ion Ceban

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, cu simpatii pro-ruse, a lansat critici la adresa refugiaților ucraineni care au plecat din calea războiului. Acesta a spus că ”în această perioadă sunt oameni care au nevoie de asistență, dar avem și oameni care sunt foarte obraznici. Sunt oameni care se comportă inadecvat. Tot ce facem din bunul nostru simț, nu trebuie în instanță finală să fie stricat ca imagine și, nu dă Doamne, să fie pusă în pericol securitatea locuitorilor Chișinău. Acest risc persistă la această etapă”, potrivit Realitatea.md.

Ceban a lansat informații alarmiste, susținând că „estimăm că în perioada următoare, din bunul nostru simț, ne putem trezi cu lucruri urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism care deja au loc”.

Potrivit G4Media.ro, Ceban a făcut parte din Partidul Socialiștilor, controlat de Kremlin. A încercat să preia formațiunea politică, însă a eșuat și a anunțat că își face un partid nou. Săptămânile trecute a fost într-un turneu prin România și a fost primit de miniștri, primari și șefi de partide.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.