Primarul care a luat viața comunei în propriile mâini. Stinge incendiile cot la cot cu ofițerul de stare civilă

pompieri
Foto: forum.pompierii.info

Un edil dintr-o comună gălățeană schimbă haina de primar pe salopeta de pompier oricând este nevoie pentru a interveni să stingă incendiile din comuna lui. Primarul a ajuns să stingă incendii deoarece cea mai apropiată unitate de pompieri se află la 22 de kilometri de comună, anunță digi24.ro.

În urmă cu trei ani, primarul comunei Valea Mărului a investit 80.000 de lei din bugetul local pentru o autospecială de pompieri. O casă din localitate arsese în totalitate pentru că pompierii veniţi de la cea mai apropiată unitate, din Tecuci, au ajuns după 50 de minute.

Atât primarul, cât şi cei şase angajaţi ai primăriei care se luptă cu flăcările sunt instruiţi anual de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi ca să acţioneze ca voluntari.

Deși niciunul dintre membrii echipajului nu are atestat de pompier, echipa din primărie a salvat până acum şase case care luaseră foc.

Din echipa de intervenția face parte și ofițerul de stare civilă din comună.

„Mă numesc Dumitrache Costică, sunt ofiţer de stare civilă delegat la primăria Valea Mărului, judeţul Galaţi. Şi pompier. În luna octombrie, la sfârşitul programului, la ora 16, s-a dat alarma în satul Mândreşti, un incendiu de vegetaţie deasupra satului”, a povestit pompierul voluntar pentru postul de televiziune.

„Până vin de la Tecuci, noi stingem focul cu maşina noastră”

Edilul localităţii este nemulţumit că nu poate angaja un pompier la primărie, pentru că organigrama nu-i permite. El ar dori ca echipa lui să aibă măcar un pompier profesionist, tânăr. Cel mai tare se teme de accidentele care s-ar putea produce în timpul intervenţiilor.

„Se urcă, să spunem, în podul casei cel de la primărie. Ce se întâmplă dacă, Doamne fereşte, se lasă cu decesul celui care e în podul casei? El este instruit să ce…?”, a explicat Virgil Doca, primarul din Valea Mărului.

Chiar și în aceste condiții, localnicii se simt mai în siguranţă de când primarul și colegii săi au devenit pompieri-voluntari.

„Intervenţia e mai promptă. Până vin de la Tecuci, noi stingem focul cu maşina noastră”, a spus Costică Vintilă, un localnic din comună.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
Locuri de muncă în străinătate. Cazarea și masa, asigurate
Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.