Primăria București va folosi bile extinctoare pentru a stinge incendiile din spitale

bile extinctoare
Sursa: Captură YouTube Bila Extinctoare - Elide Fire

Primăria Municipiului București va folosi bile extinctoare pentru a stinge incendiile din spitalele din capitală.

„Pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureștene administrate de Primăria Capitalei, am hotărât să folosim bile extinctoare. ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București – n.r.) a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul. Am semnat recepția pentru aceste produse, care au o garanție de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite și montate”, a anunțat primarul Bucureștiului Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați”, a mai explicat primarul.

Iată cum funcționează aceste bile extinctoare:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.