Prima reacție a polițistului care ar fi cerut un porc de Crăciun de la șeful său

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Șeful Serviciului Rutier de la Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a fost demis de ministrul de Interne, Lucian Bode, în urma scandalului legat de presupusa cerere a unui polițist de a primi un porc de Crăciun, în baza unei legi care nu există.

Într-o discuție cu reporterul George Lăcătuș, de la Digi24, polițistul care apare cu semnătura pe cerere a declarat raportul nu a fost semnat de el.

„Au vrut să facă o glumă către altcineva și, din prostie, au pus poza mea. Raportul ăla nu e făcut de mine și nu e semnat de mine. Aia nu e semnătura mea”, a declarat polițistul, care a mai adăugat că a raportat în scris faptul că s-a folosit numele lui în acel document fără acordul său.

O anchetă a început la IPJ Giurgiu, după ce un polițist de la Rutieră i-ar fi trimis comandantului o solicitare scrisă în care îi solicită să îi dea un porc de Crăciun.

„Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți” – a scris polițistul în „Raportul” său datat 19.11.2021 și adresat șefului Serviciului Rutier Giurgiu.

După ce această solicitare a ajuns la comandant, a început o anchetă, iar acum se fac verificări pentru a se stabili cum s-a ajuns în această situație. Atât cel care a trimis cererea, cât și cel care l-a păcălit ar putea fi sancționați.

Conducerea Poliției Giurgiu a transmis că nu este nicio lege sau ordonață de urgență care să le permită angajaților să primească porci de Crăciun.