Prima reacție a lui Florin Cîțu după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul României a ținut o scurtă cuvântare după ce l-a revocat din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Iată ce a spus, cu vocea tremurândă, premierul Cîțu, de la Palatul Victoria:

”România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maximum resursele statului, atât în sănătate, cât și în economie. Ca să avem succes în această luptă, am spus întotdeauna că este nevoie de încredere în înistituțiile statului, instituțiile care administrează această perioadă dificilă.

În acest context și pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Vreau să îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare. Pentru că este o coaliție de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, a unor idei, și nu în jurul unor persoane.

Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes, de aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma națională de vaccinare.”

Între timp, USR-PLUS a boicotat ședința de Guvern de azi, care nu va mai fi organizată, iar surse politice spun că alianța condiționează rămânerea la guvernare de înlocuirea premierului Cîțu.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.