Cum sună prima melodie pop din istorie compusă de un computer inteligent

Pentru prima dată în istorie, un computer inteligent a creat o melodie pop. Iar cântecul sună chiar bine, relatează publiația Quartz.

Deja computerele și sistemele de inteligență artificială pot lucra în companii și chiar îl pot învinge pe campionul mondial la jocul de Go.

Iată că știu și să compună cântece pop destul de bune, scrie qz.com.

Cercetătorii de la Sony lucrează de ani de zile pentru a învăța computerele inteligente să genereze muzică. În trecut, ei au folosit computerele pentru a crea muzică jazz.

Acum este pentru prima dată când Laboratorul de Cercetare CSL al Sony a prezentat muzică pop compusă de un computer inteligent.

„Daddy’s Car” („Mașina lui tati” – în limba română), primul cântec pop compus de computer, este o melodie care amintește de stilul trupei britanice „The Beatles”.

Al doilea cântec se numește „Mr Shadow” („Domnul umbră” – în limba română) și a fost creat în stilul muzicienilor americani Irving Berlin, Duke Ellington, George Gershwin și Cole Porter.

Sistemul de inteligență artificială care a creat cele două melodii se numește FlowMachines și funcționează în felul următor: într-o primă etapă, computerul analizează o bază de date cu cântece, iar apoi urmărește un anumit stil muzical pentru a crea compoziții similare.

Rezultatul final se obține însă cu o mică intervenție umană: versurile au fost scrise de compozitorul francez Benoît Carré.

Sony intenționează ca, până în anul 2017, să lanseze un album compus în totalitate de un computer inteligent.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Previziunea lui Stephen Hawking: Inteligenţa artificială va duce la sfârşitul lumii 

Un român a inventat un robot care ar putea înlocui televizorul

Un robot evadat a blocat traficul rutier într-un oraș din Rusia