Un român a inventat un robot care ar putea înlocui televizorul

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Un tânăr inginer din Timișoara a inventat un robot cu un proiector care îi ajută pe cinefili să vadă filmele cât mai comod. De exemplu, robotul se poate roti printr-un simplu gest cu mâna și proiectează direct pe tavan.

„Ideea a venit din necesitatea de a vedea filmele pe tavan. M-am gândit să îi pun un proiector, o sursă de imagine și anume tableta”, a declarat inginerul Ovidiu Șandru, citat de Digi24.

Ideea le-a atras atenția mai multor antreprenori, însă inginerul a convins deocamdată doar guvernul Norvegiei să investească în proiectul robotului său 10.000 de euro.

Robotul, care este comandat prin simple gesturi, are nevoie doar de o conexiune la WiFi și de un senzor de mișcare.

„Posibilitatea de a utiliza acest gadget în condiții extrem de diverse, posibilitatea de a fi folosit de oameni în mediul familial, în mediul profesional”, este de părere antreprenorul Radu Ticiu, care a văzut proiectul inginerului timișorean.

Dacă va fi produs în serie, robotul ar costa în jur de 600 de dolari, potrivit estimărilor făcute de inginerul Ovidiu Șandru.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.