Prima declarație a premierului Florin Cîțu după incendiul de la ”Matei Balș”

florin cîțu premier
Sursa: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a scris pe Facebook că reacția autorităților a fost eficientă și rapidă, după incendiul care a provocat 4 morți la Institutul ”Matei Balș” din Capitală.

Este al doilea incendiu în decurs de doar câteva luni care lovește spitalele din România.

”În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate.
Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.
În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure”, a scris premierul.

Cîțu a adăugat că ”despre cauze și responnsabili discutăm după ce avem toate informațiile”.

Și președintele Senatului, Anca Dragu, a ținut să vorbească despre această nouă tragedie.

„Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balş erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor şi n-au mai plecat acasă din cauza incendiului. Le transmit condoleanţe familiilor îndurerate şi multă putere pacienţilor afectaţi de incendiu.

Asemenea tragedii nu pot şi nu vor rămâne fără urmări.

Specialiştii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum şi cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regulă în sistemul sanitar din România”, a precizat Anca Dragu pe Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.