Prima declarație a asistentei care tocmai s-a vaccinat împotriva COVID

Sursa: RoVaccinare / Facebook

Mihaela Anghel, o asistentă în vârstă de 26 de ani de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș” este prima persoană vaccinată în România împotriva virusului SARS-CoV-2.

Ea a fost selectată deoarece a preluat primul pacient cu COVID descoperit pe teritoriul țării noastre.

„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă. M-am gândit că o să fim din nou fericiți. Că fericirea noastră s-a cam distrus odată cu această pandemie„, a declarat asistenta.

Ea a amintit și de momentul în care a primit primul pacient COVID din țară: „Nici nu știam cu ce ne confruntăm. Normal că ne așteptam la ce e mai rău. În tot acest timp de când lucrez aici nu s-a întâmplat să avem un raport atât de mare de decese”.

Mihaela Anghel a dat asigurări că vaccinul nu este dureros: „Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum”.

Întrebată dacă a stat pe gânduri dacă să se vaccineze sau nu, ea a spus că nu, deoarece nu voia să se îmbolnăvească, și nici să îi îmbolnăvească pe cei din jur.

Ea a avut și un mesaj pentru cei care nu vor să se vaccineze: „Să deschidă bine ochii, să vină să se vaccineze și să nu aștepte să se infecteze ei sau cei dragi de acasă ca să își dea seama că există această boală”.

Asistenta a amintit și cât de greu le-a fost cadrelor medicale să lupte cu acest virus. Vara, de exemplu, medicii și asistentele stăteau câte 5-6 ore în combinezoane, „fără apă, fără aer, doar transpirați”.

„Pacienții ne recunosc doar după ochi sau ochelari”, a explicat ea.

Cu lacrimi în ochi, Mihaela Anghel a amintit și de un caz foarte dificil, al unui băiat de 33 de ani care a stat internat 3 luni și jumătate în spital, însă medicii nu au reușit să îl salveze.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.