PressONE: Premierul Ciucă a plagiat în teza de doctorat

Sursa: gov.ro

Jurnalista Emilia Șercan scrie că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului, potrivit pressone.ro.

Mai multe pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fie atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă. Nicolae Ciucă s-a înscris la doctorat în 1999, iar patru ani mai târziu a obținut titlul de doctor în Științe militare la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP).  

Titlul lucrării este Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale

La data de 31 iulie 2003, ziua susținerii publice a tezei de doctorat, Nicolae Ciucă era locotenent colonel la UM 01047 Craiova. 

Mai mult, jurnalista Emilia Șercan mai spune în analiza sa că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu are nicio relevanță academică, chiar și fără conținutul plagiat. De asemenea, nu are o metodologie de cercetare și nici o parte de cercetare, elemente obligatorii pentru o teză de doctorat.

Întreaga analiză o puteți citi – aici.