Președintele unei țări din Europa își zugrăvește singur apartamentul

FOTO: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook
FOTO: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook

Kolinda Grabar-Kitarovic, șefa statului croat, s-a apucat să-și renoveze singură apartamentul. Aceasta a postat pe o rețea de socializare mai multe fotografii în care apare vâruind cu trafaletul.

„Vreau și îmi place să fac treburi casnice. Nici astăzi, pentru mine nu e o probleme să fac asta. Să fac curat în apartamentul meu nu e sub demnitatea mea, în ciuda a ceea ce ar putea crede unii”, a postat președintele Croației, pe pagina sa de Facebook.

Kolinda Grabar Kitarovic a câștigat alegerile prezidențiale din ianuarie, anul acesta, după ce l-a învins pe președintele socialist în funcție, Ivo Josipovic.

Este pentru prima dată când o femeie câștigă cea mai importantă funcție, în Croația.

În opinia analiștilor, Kitarovic a câștigat pe fondul problemelor economice prin care trece țara în ultima perioadă. În Croația, șomajul a ajuns la 19%. Țara a aderat la Uniunea Europeană în vara lui 2013.

Prima președinte-femeie din Europa a fost Vigdís Finnbogadóttir, în Islanda, între 1980 și 1996. A doua șefă de stat a fost în Malta, Agatha Barbara, între 1982 și 1987. Irlanda a fost condusă între 1990 și 1997 de Mary Robinson, urmată de Mari McAleese. De asemenea, între 1999 și 2000, Elveția a fost condusă de Ruth Dreifuss, iar Finalanda a fost condusă din 2000, timp de șase ani, de Tarja Kaarina Halonen.

Prima țară comunistă din Europa care a avut un președinte-femeie este Lituania. În 1999, guvernul a ales-o pe Vaira Vike-Freiberga pentru un mandat de 4 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.