TOP Cele mai bune orașe în care să trăiești. Un oraș din România, peste Londra, Roma și Paris

Cluj Napoca
Cluj Napoca

Site-ul numbeo.com a alcătuit un top al orașelor din lume în funcție de calitatea vieții. Clasamentul include peste 100 de orașe de pe mapamond.

Autorii topului au luat în calcul mai multe criterii: puterea de cumpărare a locuitorilor, siguranța, prețurile bunurilor și ale locuințelor în funcție de venituri, timpul petrecut în trafic, nivelul poluării și sistemul de sănătate.

Clujul este cel mai bine plasat oraș din România în acest clasament, aflându-se pe poziția 54, peste orașe precum Los Angeles (SUA) – locul 58, Paris (Franța) – locul 66, Atena (Grecia) – locul 69, Budapesta (Ungaria) – locul 76, Sofia (Bulgaria) – locul 77, Roma (Italia) – locul 85 sau New York (SUA) – locul 83.

Clujul a obținut punctaje foarte bune la siguranță și la nivelul poluării.

București, capitala României, ocupă locul 82 în clasament.

Numbeo.com este un site fondat de Mladen Adamovic, un inginer de software care a lucrat la Google în perioada 2007 – 2009. Site-ul a fost lansat în aprilie 2009 și conține date și statistici despre nivelul de trai din diferite locuri ale lumii, de la costul vieții la infracționalitate și trafic.

Iată cele mai bune 10 orașe în care să trăiești, conform datelor numbeo.com:

1. Zurich (Elveția)
2. Canberra (Australia)
3. Ottawa (Canada)
4. Munich (Germania)
5. Calgary (Canada)
6. Trondheim (Norvegia)
7. Melbourne (Australia)
8. Brisbane (Australia)
9. Adelaide (Australia)
10. Copenhaga (Danemarca)

TOPUL complet poate fi consultat AICI.

cele mai bune orașe în care să trăiești
Topul primelor 20 de orașe din lume în funcție de calitatea vieții. Sursa: numbeo.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.