Premiile Ig Nobel: Cine sunt cercetătorii trăsniți ai anului

Premiile Ig Nobel
Premiile Ig Nobel

Un student care s-a lăsat înțepat de albine în 25 de locuri din corp și un grup de cercetători care au ajuns la concluzia că un bărbat poate avea 888 de copii în timpul vieții au fost printre laureații premiilor Ig Nobel, care premiază cercetarea științifică amuzantă.

Michael Smith, absolvent al Universității Cornell, din Statele Unite, spune că a fost înțepat de peste 200 de ori în timpul unui studiu al albinelor efectuat în 2012. Concluziile sale științifice: cele mai dureroase locuri sunt nările, buzele și organul sexual.

”Când ești înțepat în nară durerea este atât de mare încât o simți în tot corpul”, a spus proaspătul laureat al premiilor Ig Nobel, ceremonie găzduită de Universitatea Harvard și ajunsă la cea de-a 25-a ediție, scrie Associated Press.

Printre premianți se mai numără un trio de lingviști care au descoperit că aproape toate limbile cunoscute folosesc variații ale cuvântului ”huh” pentru a cere lămuriri în conversație.

Premiile sunt acordate de foști câștigători ai veritabilelor premii Nobel, iar fiecare câștigător primește o bancnotă de 10 trilioane de dolari din statul Zimbabwe, echivalentul a doar doi dolari americani.

Elisabeth Oberzaucher a primit și ea recunoașterea juriului, după ce a demonstrat că a fost posibil ca Împăratul marocan Moulay Ismael să fie tată pentru 888 de copii. El a reușit această performanță în cei 30 de ani de domnie, până în 1727. Studiul a stabilit că ar fi trebuit să facă sex zilnic, având nevoie de doar 65 de femei, nu de 500, câte avea în harem.

Recomandările editorilor GreatNews: