Polițiștii au salvat un cățel lăsat, sub cod roșu de caniculă, pe bancheta unei mașini

FOTO: mristenpart/Pixabay.com
FOTO: mristenpart/Pixabay.com

Un căţel pe care stăpâna lui l-a lăsat încuiat în maşină, pe caniculă şi cu geamurile autoturismului ridicate, a fost salvat de poliţiştii din Reşiţa după ce o persoană care a observat ce se întâmplă a sesizat autorităţile, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, citat de Agerpres.

Poliţiştii au intervenit imediat şi au reuşit să scoată la timp animalul din interiorul maşinii, căţelul fiind vizibil într-o stare avansată de deshidratare, având în vedere temperatura ridicată din habitaclul autoturismului.

„În cel mai scurt timp, căţelul a fost dus la un cabinet veterinar, unde a primit îngrijiri de specialitate, iar acum este bine. Proprietara animalului a fost identificată ulterior de poliţişti şi sancţionată contravenţional”, precizează sursa citată.

Întrucât condiţiile meteo prevăd şi pentru perioada următoare temperaturi foarte ridicate, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor le reamintesc deţinătorilor de animale că au obligaţia de a respecta anumite măsuri ce ţin, între altele, de asigurarea unor spaţii răcoroase şi apă curată, limitarea plimbărilor la orele de vârf şi pe asfalt, deoarece acesta se încinge de la soare şi poate cauza arsuri la membre.

De asemenea, animalele nu pot fi lăsate nesupravegheate în maşină, nici măcar cu geamurile întredeschise şi pentru perioade scurte de timp, deoarece temperatura din interior creşte foarte mult în câteva minute şi există riscul deshidratării.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.