Poliglotul de la Oxford. La 20 de ani, cunoaște 11 limbi VIDEO

alex_rawlings
Alex Rawlings, un student la Oxford în vârstă de 20 de ani, vorbește fluent 11 limbi. Știe engleza, greaca, germana, spaniola, rusa, olandeza, afrikaans (dialectul olandez vorbit în Africa de Sud, cunoscut şi ca Taal), franceză, ebraică, catalană şi italiană, iar acum crede că o să se apuce de arabă.

Într-un interviu pentru BBC, Alex Rawlings spune că limba sa de suflet este greaca (o vorbește din copilărie, mama sa fiind pe jumătate grecoaică), că a învățat olandeză de pe CD-uri și din cărți și că vorbește destul de bine rusă la doar un an și jumătate după ce a început studiul acestei limbi. În materialul video de mai jos, Alex vorbește în toate cele 11 limbi pe care le cunoaște.

Cel mai cunoscut poliglot este Muhamed Mesic, un bosniac în vârstă de 27 de ani stabilit la Viena, care cunoaște 56 de limbi diferite.


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.