Petiție online pentru Prințul Nicolae, inițiată de un partid istoric

principele nicolae
Principele Nicolae. Foto: Pagina de Facebook Principele Nicolae al României

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat a inițiat o petiție online prin care încearcă să-l convingă pe Regele Mihai să îi dea înapoi nepotului său toate titlurile regale și dreptul la succesiune, potrivit Digi24.

„Prin această Petiție, deschisă de către PNȚCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestății Sale, pentru reanalizarea și revenirea asupra deciziei luate. Tocmai acum, când nădejdea în monarhia constituțională a crescut într-un val fără precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesară, pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor”, spun cei care au făcut petiția.

Liderii PNȚCD speră să obțină cât mai multe semnături. „Sper ca în câteva săptămâni această petiţie să înregistreze cel puţin 50.000-100.000 de semnături. Comportamentul public al prinţului a fost fără reproş. Nu ştim şi nu ni s-a explicat care au fost motivele atât de grave pentru a se ajunge la o asemenea decizie”, a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

Petiția o găsiți AICI

Printr-un comunicat de presă, Regele Mihai a anunțat faptul că Prințul Nicolae a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana României.

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea SA Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său, Nicolae, fiul Pricipesei Elena, titlul de Principe al României și calificativul de „Alteță Regală”, se arată în comunicatul de presă transmis de Biroul de Presă al Regelui Mihai.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, pentru necalificați. Salarii de peste 2.000 de euro
Locuri de muncă în Germania și Olanda. Se caută oameni în construcții și instalatori
McDonald`s face angajări. Iată ce posturi sunt disponibile

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.