Personalitatea anului 2014. Cui i-a fost desemnat titlul

Cotidianul britanic The Times a desemnat Personalitatea anului 2014, titlul fiind acordat cancelarului german Angela Merkel, pentru „menținerea stabilității în Europa”.

În 2013, publicația a acordat titlul de „Personalitatea anului”, președintelui rus, Vladimir Putin.

Jurnaliștii de la TheTimes scriu despre decizia de a-i acorda cancelarului german titlul de „Personalitatea anului 2014” că Angela Merkel a acționat cu un om politic excepțional într-un moment în care relațiile între Est și Vest se aflau în pragul celei mai grave crize geopolitice de la încheierea războiului rece.

De asemenea, The Times evocă în special contribuția cancelarului german la „negocierile tensionate între Occident și președintele rus Vladimir Putin”, după alipirea peninsulei Crimeea la Federația Rusă, denunțată drept o anexare de către autoritățile de la Kiev și țările occidentale.

Merkel, „Doamna necesară”, cel mai proeminent politician european, este și cea mai puternică femeie din lume și „personalitatea anului 2014”, mai scriu cei de la The Times.

Și prestigioasa revistă americană Time acordă anual titlul de personalitatea anului, distincţie care anul acesta a fost decernată medicilor, infirmierelor, personalului medical, ONG-urilor şi tuturor voluntarilor care s-au implicat în lupta contra virusului Ebola care a făcut numeroase victime în Africa.