Performanță splendidă pentru handbalul românesc. Naționala de tineret va juca la Campionatul Mondial

Naționala masculină de handbal a României Under-21 s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, care va avea loc în Brazilia.

Este pentru prima oară, după zece ani de pauză, când tinerii handbaliști români se califică la o competiție majoră.

Tricolorii aveau nevoie de un succes în ultimul meci al grupei preliminare organizate la Pitești, în fața Sloveniei, echipă ieșită din cursa pentru calificare.

Succesul a venit foarte greu pentru echipa antrenată de Ovidiu Mihăilă, ex-iugoslavii conducând la pauză cu 17-15, însă România a evoluat splendid în partea secundă, reușind să obțină victoria în ultimele secunde de joc.

Adrian Rotaru a fost eroul meciului, el reușind, în ultimele clipe de joc, golul victoriei (27-26), dar și al unei calificări foarte importante pentru viitorul handbalului din România.

Ionuț Nistor a fost de departe cel mai bun marcator al tricolorilor în partida cu Slovenia, cu 11 goluri. România s-a calificat la golaveraj la turneul final din Brazilia, depășind Croația cu doar două goluri.

Campionatul Mondial debutează în 19 iulie, în statul Rio Grande do Sul. România n-a izbutit să cucerească vreo medalie la turneele finale dedicate echipelor masculine de handbal la tineret.

Echipa de handbal a României care a învins Slovenia

Ionuţ Iancu – Ramon Şomlea (3 goluri), Gabriel Burlacu (1), Petru Stroe, Ionuţ Nistor (11), Nicolae Ungureanu, Dan Racoţea (3), Adrian Rotaru (4), Vlad Sâncelean, Roland Thalmaier, Andras Szasz (2), Nicuşor Negru (3).