Pedeapsă agricolă pentru jucătorii unei echipe de fotbal

Foto: facebook.com/fcbanik.cz

Exasperat de rezultatele slabe ale echipei sale, un antrenor a decis să îi trimit pe fotbaliști la o muncă care să îi facă să realizeze „ce-i așteaptă dacă nu-și fac datoria”.

Cu săpăligi, lopeți, greble și fierăstraie, fotbaliștii echipei Banik Ostrava au fost trimiși, la ora 6:45 dimineața, să întrețină spațiile verzi ale centrului lor de antrenament, relatează Agerpres.

„Unii jucători acceptă cu umor, dar alții cârtesc. De exemplu (mijlocașul brazilian) Dyjan Carlos de Azevedo s-a plâns imediat că-l doare brațul”, a afirmat antrenorul Radomir Korytar, pentru ziarul Sport, preluat de AFP.

„Vor munci așa până vineri. Sper că-și vor da seama cât de bine câștigă ca fotbaliști profesioniști”, a adăugat tehnicianul. El a precizat că jucătorii se vor antrena normal în afara acestor „activități de interes general”.

Banik Ostrava ocupă ultimul loc în campionatul de fotbal al Cehiei. În primele cinci etape, echipa a reușit un singur egal, fiind înfrântă în restul de patru meciuri. Banik Ostrava a câștigat campionatul Cehiei de 4 ori, ultima dată în 2004. Cea mai mare umilință de anul acesta a fost însă eliminarea din Cupa Cehiei. Echipa care a eliminat-o pe Banik, Rymarov, evoluează în a patra ligă cehă.

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.