Patriarhia vrea să construiască un cartier rezidențial

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Patriarhia Română vrea să construiască un cartier rezidențial cu blocuri de 8 etaje în Capitală. Terenul are 5.000 de metri pătrați și este situat în zona Pajura, la aproximativ 15 minute de Romexpo. Potrivit Hotnews.ro, informația apare în Planul Urbanistic Zonal care este în procedură de avizare la Primăria Capitalei.

Sunt și voci critice cu privire la acest proiect. Consilierul USR Roxana Wrig spune că Patriarhia vrea un regim de înălțime superior celui din zonă, iar strada de acces este îngustă.

„Imobiliarele sunt sfinte! Asta este și părerea Patriarhiei Române, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidențial pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei.

Vor să facă acolo blocuri de 8 etaje, forțând pe cât se poate reglementările: regim de înălțime superior celui din zonă, strada de acces de doar 6 metri și trotuar pe o singură parte”, a scris Roxana Wring pe pagina de Facebook.

Wring transmite Bisericii Ortodoxe să folosească banii pentru proiectul imobiliar la Catedrala Mântuirii Neamului și să nu mai ceară de la primării.

„Așadar BOR își folosește banii pentru investiții imobiliare. Recomandarea mea este să-i folosească pentru Catedrală și să nu mai ceară fonduri de la primării. Vă amintesc că Uniunea Salvați România – USR este singurul partid care a cerut ca instituțiile publice să nu mai aloce bani pentru Catedrală. Intenția Patriarhiei de a construi un ansamblu rezidențial pe 5.000 de mp este încă o dovadă că solicitarea USR este justificată”, a mai scris Roxana Wring.

Potrivit Hotnews.ro, Primăria Capitalei a alocat din bugetul pe anul acesta aproximativ 10 milioane de euro pentru biserici. Din acești bani, peste 3 milioane de euro vor merge către Catedrala Mântuirii Neamului. De asemenea, în 2017, tot pentru biserici, s-au alocat peste 14 milioane de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.