Care era parola de intrare în orașul Târgoviște, blocat pentru mitingul PSD

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Parola de intrare în orașul Târgoviște, duminică, 19 mai, pentru a participa la mitingul electoral al PSD, a fost formată dintr-o singură literă, respectiv prima literă a numelui localității din care veneau simpatizanții social-democrați, au descoperit jurnaliștii postului de televiziune Digi24.

Scopul parolei a fost să nu le permită autoturismelor neautorizate să intre în anumite zone din localitate.

Șoferii care voiau să intre în oraș erau opriți la barajul Poliției și li se cerea parola de intrare. Șoferii trebuia să arate un cartonaș pe care era scrisă o literă – prima literă din denumirea localității de proveniență, ca de exemplu T de la Titu, M de la Moroeni, P de la Pucioasa, potrivit Digi24. În cazul în care localitatea avea un nume format din două cuvinte, parola era compusă din două litere.

După mitingul PSD, un bărbat a postat o filmare în care vorbește cu un polițist și nu e lăsat să intre în Târgoviște.

Bărbatul a vrut să intre în oraș să vadă meciul dintre Chindia Târgoviște și Metaloglobus București, din liga a II-a, însă a fost oprit de polițiști, care i-au cerut să spună parola și să arate invitația la miting dacă vrea să intre în oraș cu mașina. Imaginile s-au viralizat în mediul online.

Orașul Târgoviște a fost împânzit de polițiști și jandarmi în ziua mitingului PSD, fiind interzisă circulația pe 14 străzi. Au fost instalate baraje de Poliție, iar IPJ Dâmbovița a făcut un apel la cetățeni să colaboreze cu forțele de ordine.

Ieri, IPJ Dâmbovița a admis într-un comunicat de presă că a existat o parolă care le era cerută șoferilor ce voiau să intre în Târgoviște.

Potrivit polițiștilor, organizatorul – adică PSD – a fost cel care a luat decizia de a institui o parolă.

„Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea. În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Dâmbovița.

„Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice. Cetățenii au fost informați în timp util cu privire la străzile unde circulația va fi închisă. Facem precizarea că traficul pietonal nu a fost restricționat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul”, mai susțin polițiștii.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.