Papa Francisc: Îndurerare profundă pentru tinerii decedaţi în România

Papa Francisc i-a transmis condoleanțe președintelui României, Klaus Iohannis, pentru tragedia care a avut loc în Clubul Colectiv.

În telegrama trimisă de Vatican, Papa Francisc își exprimă „îndurerea profundă” pentru tinerii care și-au pierdut viața.

„Papa Francisc a exprimat apropierea spirituală faţă de rudele victimelor, faţă de autorităţile guvernamentale şi faţă de întreaga naţiune română.

Îi încredinţăm milei lui Dumnezeu pe cei decedaţi în aceste evenimente dramatice”, se arată în telegrama trimisă de Vatican preşedintelui României.

Ieri dimineață, reprezentanții Spitalului Pantelimon din Capitală au anunțat moartea unei tinere în vârstă de 27 de ani, grav rănită în urma incendiului din clubul Colectiv.

Cel mai recent bilanț arată că au murit 32 de persoane și peste 130 sunt spitalizate. Medicii spun că în jur de 90 de răniți sunt în stare gravă și critică.

Aseară, circa 30.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, apoi până în fața primăriei Sectorului 4.

Aceștia au solicitat pedepsirea celor vinovaţi pentru tragedia din clubul Colectiv, printre care, au spus protestatarii, se numără şi politicieni ca premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.