Orlando Teodorovici, urecheat de la Bruxelles

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la președinția Comisiei Europene, i-a reaminitit ministrului de Finanțe român Eugen Orlando Teodorovici că libertatea de circulație este unul dintre pilonii Uniunii Europene.

Manfred Weber i-a răspuns lui Eugen Teodorovici, care a sugerat limitarea la 5 ani a dreptului de muncă al cetăţenilor comunitari într-o altă ţară din UE.

”Eu cred că una dintre marile realizări ale Uniunii Europene este faptul că trăim pe un continent unde oricine poate decide în mod voluntar unde doreşte să trăiască. Niciun politician nu poate decide în legătură cu dreptul meu de a sta unde doresc, ci oamenii înşişi decid, oamenii acestui continent. Libertatea este una dintre realizările esenţiale, este pentru mine chiar sinonim cu integrarea europeană. De aceea, vom apăra libertatea de circulaţie ca unul dintre pilonii UE de astăzi, nu este niciun dubiu legat de asta, iar Uniunea Europeană şi autorităţile române trebuie să facă tot posibilul pentru a crea condiţii de trai egale”, a menţionat eurodeputatul german Manfred Weber.

De cealaltă parte, Eugen Orlando Teodorovici a încercat să o dreagă, ascunzându-se după lozinci patriotice fără fundament, de tipul ”sunt un român pur-sânge” și ”apăr interesele românilor”.

”Nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europă prin fel de fel de condiţii, o laşi în afară. Deci, limitarea dreptului de a lucra. În ce sens că iar o să văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie după primul permis să îţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Că aşa dacă stă în Germania şi tot primeşte drept de muncă, păi nu o să se întoarcă cel din Germania care lucrează în veci în Croaţia, România, adică ţările de unde, poate, forţa de muncă a plecat. Deci, trebuie să fie o astfel de măsură discutată. Maxim 5 ani şi, după 5 ani, la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, spunea în urmă cu câteva zile ministrul Finanțelor din Guvernul Dăncilă.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.