O turistă din Egipt și-a pierdut brațul după ce a confundat un rechin cu un ton

atac rechin egipt
Foto: Freesally / pixabay.com

O turistă din Egipt și-a pierdut brațul după ce a fost atacată de un rechin pe care l-a confundat cu un ton, relatează publicația „The Independent”.

Incidentul a avut loc în Laguna Beach, Dahab, la 80 km nord-est de stațiunea Sharm el-Sheikh.

Potrivit martorilor, femeia înota cu prietena ei în Marea Roșie, și a crezut că peștele era un ton. Acesta era însă un rechin, care a atacat-o și i-a smuls brațul.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată mai mulți turiști care părăsesc plaja după incident. Turista a fost găsită în mare în stare de inconștiență și a fost transportată de urgență la spital cu o ambulanță.

Din fericire, turista a supraviețuit și se află în stare stabilă. Ministerul Mediului din Egipt a anunțat închiderea plajei în urma atacului.

Acest atac vine după ce un rus de 23 de ani a fost ucis de un rechin în iunie 2023 în stațiunea Hurghada. Vladimir Popov înota în mare când un rechin tigru l-a tras sub apă și l-a omorât.

În vara anului trecut, o turistă din România și una din Austria au fost ucise de același rechin tigru în largul stațiunii Sahl Hashish.

Femeile făceau snorkelling în apă puțin adâncă în momentul atacului. Conform specialiștilor, rechinul a ajuns atât de aproape de mal deoarece era sezonul împerecherii și al depunerii icrelor (de la jumătatea lunii aprilie până la finalul lunii iulie).

Foto: Freesally / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.