O turistă a plătit 2.800 de dolari pentru o șaorma

șaorma shaorma
Șaormerie în centrul vechi al Ierusalimului. جنان مريش / Wikimedia Commons

O turistă a plătit 2.800 de dolari pentru o șaorma în centrul vechi al orașului Ierusalim, relatează publicația „The Times of Israel”.

În luna august, Laura Ziff a plătit 10.100 de shekeli noi (aproximativ 2.800 de dolari) pentru o șaorma la farfurie în centrul vechi al orașului Ierusalim.

După câteva săptămâni, ea a primit banii înapoi din partea restaurantului, a anunțat Ziff pe rețelele de socializare, după ce cazul său a apărut în presa israeliană.

Proprietarii șaormeriei au insistat că tranzacția a fost o eroare, însă un fost angajat al restaurantului a povestit pentru postul de televiziune Channel 12 că, de fapt, astfel de incidente erau foarte dese și făceau parte dintr-o strategie de a-i păcăli pe turiști.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care am plecat”, a povestit fostul angajat, sub protecția anonimatului.

„Au început să se joace cu prețurile, era îngrozitor. Poliția a venit de 3 ori însoțită de turiști. Funcționează în felul următor: Nu au un meniu. Cer aproximaitv 80 de shekeli noi pentru o șaorma la farfurie (23 de dolari – n.r.) și îi taxează pe turiști în euro sau în dolari”, a continuat el.

„Uneori clientul observă (că suma cerută este prea mare – n.r.), însă alteori pur și simplu își dă cardul și semnează… Sunt oameni care merg la poliție, însă sunt și oameni care pur și simplu renunță”, a mai explicat fostul angajat.

Foto: جنان مريش / Wikimedia Commons

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.