O suedeză a adoptat o familie de cerșetori români: „Le-am dat o cameră în casa mea”

Moa și cele două fiice ale sale FOTO: caputură Știrile Pro TV
Moa și cele două fiice ale sale FOTO: caputură Știrile Pro TV

„Stăteau cu mâna întinsă la magazinul de lângă blocul meul și am vrut să le ajut, oferindu-le o cameră în locuința mea”, poveștește sudeza Moa Gundemark despre cum a adoptat două surori din Dâmbovița, care cerșeau în comuna Gnesta, aflată la o oră de mers cu mașina de capitala Stockholm.

Potrivit Știrile Pro TV, cele două surori, Aurelia și Georgeta, sunt dintr-o comună de lângă Târgoviște.

Aurelia are șase copii, din care doar unul este major. Nici ea, nici soțul nu lucrează și spun că traiul din Suedia e singura sursă de venit.

„Prima dată m-am speriat, am luat-o pe sora mea cu mine. M-a ținut patru luni… Așa îi zic, că e sora mea din Suedia. Dacă plang eu, plângea și ea, dacă mă bucur eu, se bucură cu mine, tot la fel”, a povestit Audrelia Marin, pentru Știrile Pro TV.

Cealaltă femeie, Geta spune că Moa le-a spus să nu mai cerșească și să facă linguri din lemn.

„Ne-a întrebat ce facem noi, la noi acasă, cu ce ne-am ocupat. Și noi am spus că linguri. A fost ideea ei: „hai să încercăm, hai să facem”. Și am încercat. Am adus de acasă, că nu aveam sculele necesare la noi… Am avut încredere în ea și atâta tot”, a declarat Geta, pentru Știrile Pro TV.

Suedeza care le-a găzduit lucrează la o bancă din localitate și locuiește în casă alături de cele două fetițe ale sale și un câine.

„Eu merg, de obicei, pe prima impresie pe care mi-o fac oamenii și ei mi-au lăsat impresia că sunt politicoși, foarte modești și cinstiți. Sunt niște oameni cu care te înțelegi ușor. (…) E important să nu-ți fie frică să îi întrebi și să-i cunoști. Și e important să nu ai oameni săraci în societate. Cred că este o strategie bună să ai o societate egalitaristă”, a mai spus Moa Gundemark.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.