O româncă este singura jucătoare de tenis de masă capabilă să se bată cu asiaticele

Bernadette Szocs este deja un nume important în lumea tenisului de masă. Astăzi, jucătoarea născută în urmă cu 20 de ani, la Târgu Mureș, a cucerit medalia de bronz la Universiada de la Gwangju.

Românca, una dintre cele mai promițătoare jucătoare ale lumii și singura sportivă din Europa care s-a clasat pe podiumul de simplu de la Universiada sud-coreeană, a fost învinsă în semifinale de chinezoaica Jiang Yue, cu 4-2 (4-11, 11-6, 4-11, 11-6, 11-2, 11-4).

Bernadette Szocs, care urmează cursurile Univeristății din Craiova, a fost de două ori a conducerea scorului, însă sportiva din China a fost cea care a mers în finală, unde a pierdut în fața unei compatrioate, Xioaxi Che, cu 4-1.

Medalia cucerită azi este cea de-a șaptea și ultima pentru România la Universiada de la Gwangju.

Delegația tricoloră a încheiat competiția cu un aur, câștigat de Laura Ilie, la pușcă trei poziții, trei de argint – Andrei Gag (aruncarea greutății), Nicolae Soare (10.000 m) și Larisa Florian (judo, la categoria 52 kg) – și trei de bronz: Vlăduț Simionescu (judo, categoria +100 kg și la open) și Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite