O poveste de succes. A lăsat slujba din corporație pentru pasiunea pentru bijuterii

Monica Stănescu. Foto: Facebook
Monica Stănescu. Foto: Facebook

Cu toate că mulți dintre noi suntem prinși în vâltoarea capitalistă, există și cazuri fericite, în care românii talentați aleg să își urmeze pasiunea.

Monica Stănescu are 40 de ani, iar 12 dintre ei i-a petrecut în publicitate. În urmă cu câțiva ani, a decis să își urmeze, însă, marea dragoste: bijuteriile. A urmat cursurile școlii de bijuterie contemporană Assamblage.

Absolventă a liceului de arte plastice Nicolae Tonitza, Monica a studiat și comunicare vizuală, grafică şi design la Univestitatea din Düsseldorf, în Germania.

Foto: Most Precious
Foto: Most Precious

”Alegerea a fost uşoară, de fapt bijuteria m-a ales pe mine. Din totdeauna am fost fascinată de bijuterii în mod special de cele din argint, iar acum lucrez piese autentice pentru oameni cel puțin la fel de pasionați de această zonă ca și mine”, mărturisește Monica într-un interviu pe care îl puteți lectura aici.

Creațiile româncei sunt, după cum chiar ea le descrie, ”concepte care au legatură cu viața, uneori privită în profunzime, alteori luată așa cum este ea cu bune și cu rele”

Bijuteriile Most Precious, brandul ales de Monica Stănescu, sunt lucrate manual în serie mică sau unicat. Tehnicile folosite în prelucrarea pieselor sunt cele obișnuite atelierelor micuțe, care încă permit grija față de obiectul fiecărui client în parte.

Foto: Most Precious
Foto: Most Precious

Există și posibilitatea unor bijuterii executate la comandă. Monica Stănescu și creațile sale au participat la numeroase expoziții și târguri de profil: Autor, Project A, Made in Ro, Joya Barcelona 2016.

”Dacă aș fi bijuterie mi-aș dori să fiu o broșă, ca să pot fi cât mai aproape de inima celui ce o poartă”, se descrie bucureșteanca.

Bijuteriile Most Precious costă între 150 și 1.000 de lei.

În trecut, v-am relatat o poveste asemănătoare cu cea a Monicai. O puteți citi mai jos:

A renunțat la un job care nu îi plăcea deloc și a început o afacere. Acum cunoaște un mare succes

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.