O polițistă din România pictează pentru copiii și femeile din Congo

Luminița Popescu (stânga) și polițiștii congolezi (Foto: ziuaconstanta.ro)
Luminița Popescu (stânga) și polițiștii congolezi (Foto: ziuaconstanta.ro)

Luminița Popescu, o polițistă din România aflată în misiune în Congo, a expus mai multe tablouri pe care le-a pictat, iar banii pe care îi va obține vor fi donați pentru dotarea unei grădinițe în țara africană.

”Expoziția de tablouri de artă plastică abstractă, realizate de comisar-șef de poliție Luminița Popescu, intitulată „Un zâmbet în Congo”, vine ca o ameliorare a stării sociale din Congo”, explică sec un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițista din România ajută autoritățile congoleze să modernizeze aparatul de menținere a ordinii din țara africană.

„Încercând să găsească soluții și să aducă un sprijin pentru polițiștii din Congo, Comitetul de Femei UNPOL, prin intermediul președintei sale, comisarul-șef de poliție Luminița Popescu, a propus inițierea unui proiect de construcție și dotare a unei grădinițe, în beneficiul polițistelor congoleze, încadrate într-un comisariat din Goma, oraș aflat în estul Republicii Democrate Congo”, se adaugă în comunicat, scrie Agerpres.

La expoziția cu licitație au fost prezentate 12 lucrări care redau aspecte din viața și activitatea polițiștilor Națiunilor Unite. Românca încearcă să încurajeze prezența femeilor în cadrul forțelor de poliție congoleze.

Recomandările editorilor GreatNews: