O plajă urbană cu nisip alb, lagună turcoaz și șezlonguri se deschide mâine într-un oraș din România

lagoon park bucharest
Foto: Lagoon Park Bucharest

Lagoon Park Bucharest, promovată drept „prima plajă urbană din Europa”, se deschide joi, 13 iunie, în nordul Bucureștiului, în urma unei investiții de 33 de milioane de euro, a anunțat dezvoltatorul imobiliar Forty Management.

Complexul Lagoon Park Bucharest, ce include o plajă urbană și o lagună artificială, este situat pe strada Coralilor nr. 18 din nordul Bucureștiului. Potrivit dezvoltatorului imobiliar, acesta este primul proiect de tip Public Access Lagoon (PAL), bazat pe tehnologia patentată Crystal Lagoons®, din Europa.

După cum arată sursa citată, plaja-lagună reprezintă „o transformare spectaculoasă a unui peisaj urban industrial, stabilind un standard pentru spațiile de agrement din Europa și promițând să devină o destinație predilectă pentru bucureșteni și turiști deopotrivă”.

Lagoon Park Bucharest este prima plajă urbană artificială dintr-o capitală europeană, oferind o escapadă idilică din dinamica vieții urbane și un model de armonie între tehnologie și natură. Lagoon Park înseamnă transformarea unei foste platforme industriale abandonate de 40.000 de metri pătrați într-o oază urbană verde, ce include o lagună turcoaz de 10.000 mp cu o adâncime medie de 2 metri, 11.000 mp de plaje cu nisip alb, 1.150 de șezlonguri și umbrele, 2 restaurante, 280 de locuri de parcare publice, o expoziție auto Lexus și nenumărate alte facilități, de la sporturi nautice până la propriul nostru radio, LagoonRadio“, a declarat Lucian Azoiței, CEO al Forty Management.

Foto: Lagoon Park Bucharest (Facebook)

În complex sunt și 770 de umbrele, 25 de cabine VIP situate în 4 zone premium, un beach bar, terase, zone pentru evenimente și sporturi, loc de joacă, spații de expoziție și promenadă, spații verzi, pontoane pentru sporturi acvatice. Lagoon Park Bucharest are 3 zone de acces (acces Plaza, acces Vest și acces Est), precum și 47 de camere, securitate permanentă, muzică, salvamari, masaj și yoga.

Prețul pentru închirierea unui șezlong între orele 9:00 și 14:00 este de 120 de lei / persoană de luni până vineri și de 140 de lei / persoană în zilele de weekend.

Între orele 14:00 și 20:00, prețul de închiriere a unui șezlong este de 140 de lei / persoană de luni până vineri și de 170 de lei / persoană sâmbăta și duminica.

Pentru întreaga zi (ore de închiriere 9:00-20:00), prețul este de 230 de lei / persoană de luni până vineri și de 280 de lei / persoană sâmbăta și duminica.

Foto: Lagoon Park Bucharest (Facebook)

Copiii cu înălțimea mai mică de 120 cm beneficiază de gratuitate dacă folosesc șezlongul rezervat al însoțitorului. Unele activități trebuie achiziționate separat și nu sunt incluse în bilet, se mai arată pe site-ul Lagoon Park Bucharest.

Laguna nu este încălzită, iar temperatura apei poate varia. Din iunie până în septembrie, temperaturile pot varia între 18 grade Celsius și 25 grade Celsius.

În complex există mai multe food truck-uri, și se găsesc și băuturi non-alcoolice și alcoolice pentru vânzare. Biletele pot fi achiziționate de la cele 8 ghișee de ticketing disponibile pe proprietate.

Foto: Lagoon Park Bucharest (Facebook)

„Având în vedere că am identificat oportunități extraordinare în Europa, nu am fi putut avea un partener mai potrivit decât Forty Management pentru a duce inovațiile Crystal Lagoons mai departe și a accesa mai multe piețe europene cu lagunele noastre cristaline. Experiența Forty în proiecte inovatoare și sustenabile, pe lângă succesul în dezvoltările exclusiv verzi, a condus la acest parteneriat pe termen lung. Sunt convins că vom avea o colaborare extrem de fructuoasă în următoarele decenii și că împreună vom construi comunități vibrante în unele dintre cele mai uimitoare orașe europene, cu impact pozitiv asupra economiilor acestora și asupra turismului de agrement”, a declarat Jean Pierre Juanchich, Director Global Business al Crystal Lagoons.

Portofoliul Forty Management include în acest moment opt proiecte mixed-use de tip Lagoon City și 11 proiecte de tip Public Access Lagoon, ce vor fi dezvoltate în alte șase țări – Ungaria, Cehia, Polonia, Italia, Franța și Spania, la care se adaugă trei hoteluri de lux cu un număr total de 702 de camere – Radisson Lagoon și Central District Hotel – Crest Collection la București, alături de hotelul Swisshotel Hotel din cadrul Lagoon City Budapesta.

Foto: Lagoon Park Bucharest
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.