O nouă stațiune montană ar putea apărea pe Vârful Romani din Munții Căpățânii, la peste 1.600 de metri altitudine. Ursu Ursulețu se va întinde pe o sută de hectare și aparține comunei Vaideeni, din Vâlcea.

Reprezentanții comunei au scos la vânzare 500 de loturi de teren pentru viitorii proprietari de pensiuni, 50 dintre acestea fiind deja concesionate. Terenurile au fiecare câte 1.000 de metri pătrați, iar prețul de concesionare este 100 de euro pe an.

Însă cei care vor să construiască pensiuni trebuie să îndeplinească câteva reguli, potrivit Digi24. „Partea exterioară nu o acceptăm decât alb, lemn, piatră, să respectăm totuși tradiția și arhitectura”, a declarat primarul din Vaideeni, Achim Daniel Băluță.

Cei care vor să își construiască pensiuni în viitoarea stațiune montană spun că față de Rânca, în această zonă este mai multă verdeață.

Edilii comunei spun că vor să contruiască două pârtii de schi. Singurele probleme, potrivit Digi24, ar fi că nu există încă rețea de electricitate, iar drumul este deocamdată doar unul forestier.

Între Vaideeni și Ursu Ursulețu ar fi opt kilometri și doar pentru a trage curent ar fi nevoie de aproximativ 8 milioane de euro, potrivit reprezentanților primăriei.

Văideeni se află la 50 de kilometri de stațiunea gorjeană Rânca, cea mai cunoscută destinație pentru sporturile de iarnă, în Oltenia. Aceasta s-a înființat după 1989, după ce primăriile din Novaci și Baia de Fier au concesionat mai multe loturi din golul alpin.

FOTO: Tjflex2/Flickr
FOTO: Tjflex2/Flickr

Un primar dă case gratuite pentru familiile care se mută la țară

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.