Cum va fi vremea în ianuarie și februarie

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații în România, pentru următoarele două luni.

Potrivit prognozei meteo, în luna ianuarie, temperatura aerului va avea în general valori apropiate de mediile climatologice în centrul, nordul și local vestul țării, iar în rest valorile de temperatura pot fi peste norme.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit hotnews.ro.

În ianuarie, temperatura aerului va avea în general valori apropiate de mediile climatologice în centrul, nordul și local vestul țării, iar în rest valorile de temperatura pot fi peste norme. Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul regiunilor vor avea o tendință de excedent.

În februarie, temperatura medie lunară a aerului se va situa în general în limite apropiate de mediile climatologice, exceptând sud-estul, sudul și local vestul țării, unde valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale. Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta în general o tendință spre excedent, exceptând estul, sud-estul și local sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

FOTO: Tjflex2/Flickr
FOTO: Tjflex2/Flickr

Un primar dă case gratuite pentru familiile care se mută la țară

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.